Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jan Bertels (Vooruit) burgemeester en gaat besturen met rechtse N-VA...

Jan Bertels

Jan Bertels van de grootste partij Vooruit wordt burgemeester. Z'n partij zat de afgelopen 6 jaar in de oppositie. Bertels gaat in zee met rechtse de N-VA. Samen vormen ze een meerderheid met 20 van de 29 zetels. 

 

Herentals is de afgelopen jaren bestuurd door CD&V en de N-VA : met veel spnningen open ruzies. Opvallend: de kleinste partij in de coalitie leverde destijds burgemeester Mien Van Olmen (CD&V). Ze geeft haar burgemeestersjerp door aan Jan Bertels (Vooruit). Ze was geen kandidaat-burgemeester tijdens deze lokale verkiezingen, maar duwde de lijst voor CD&V.  Met een slecht resultaat - zakte van 6 naar 3 zetels.

Bertels zat al in de gemeenteraad van 2006 tot 2017, waarvan 10 jaar als schepen. Van 2017 tot 2018 was Bertels ook al burgemeester van Herentals. Na de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2018 werd hij kabinetschef voor partijgenoot Frank Vandenbroucke, minister van Volksgezondheid. 

Schepencollege : Vooruit levert 3 schepenen (Liese Bergen, Bieke Baeten en Nathalie Van Sande), N-VA levert 3 schepenen Pascal Van Nueten, Eva Brandwijk en Stefan Verraedt.

Op de foto : Jan Bertels heeft zondag de Vooruit stadspoort open gebeukt  / Japanse Torii - portiek van Ju Jutsu club Herentals - Makoto Jutsu Do in Kapittelbossen / foto NNieuws Guy Verellen.

Straks meer.

Jan Bertels

Deel dit artikel